miércoles, 16 de marzo de 2011

El canvi climátic reducirá el 20% de les especies forestals en Espanya

L'augment de les temperatures en general i de l'aridesa és una de les Principals amenaces dels espècies forestals a Espanya”, ha assegurat a SINC Ángel Felicísimo, investigador de la Universitat d'Extremadura i coordinador del projecte de flora de l'estudi Impactes, Vulnerabilitat i Adaptació de la Biodiversitat Espanyola enfront del Canvi Climàtic, presentat vaig fugir en el Museu Nacional de Ciències Naturals.
El treball, cordinat pel ministeri de Medi ambient i Medi Rural i Marí a través de l' Oficina espanyola de Canvi Climàtic i la direcció General de "Medi Natural i Política Forestal" en l'Agència Estatal de Meteorologia, ha analitzat les conseqüències a mitjà i llarg terme de les alteracions climàtiques sobre plantes, rèptils, aus, mamifers i amfibisde la Península Iberica.

L'objectiu ha sigut avaluar els possibles impactes, predir la situació futura dels taxons analitzats. En total 75 espècies en el mapa forestal i 317 en el mapa animal, i proposar actuacions de conservació i mitigació en un país que acull el 50% de la biodiversitat europea.
És una etapa més en una sèrie d'actuacions iniciades des de fa sis anys, hi ha assenyalat Teresa Ribera, secretària d'Estat de Canvi Climàtic durant la presentació de l'estudi, que s'ha basat en escenaris d'emissions, dades de projeccions climàtiques i estacions termomètriques i publiomètriques per a arribar a les conclusions.

No hay comentarios:

Publicar un comentario