miércoles, 27 de octubre de 2010

Exemples

Ací vos penje dos exemples d'entrades completes, on podeu vore, si amplieu, cada element que contenen.

Recordeu que l'entrada es fà a partir d'una notícia no a partir de la wikipedia, diccionari, etc...

Exemples d'entrades completes

lunes, 25 de octubre de 2010

Continguts que podeu treballar

A continuació vos pose un llistat dels continguts que podeu treballaral blog, organitzats per per temes:



Tema 2:
-  3: Fonts d'energia aprofitable
-  4: El problema energètic.

Tema 5:
- 4: Estalvi i eficàcia tèrmica

Tema 6:
- 4: La contaminació acústica

Tema 7:
- 3: L'ull i la vista

Temes 8, 9, 10, 11 i 12:
- Qualsevol dels continguts

domingo, 24 de octubre de 2010

El Canvi Climatic

¿ Què és el Canvi Climatic ?
Un canvi climàtic és quant el clima de la Terra varia ja sigui per causes naturals o humanes influint sobre tots els paràmetres climàtics, temperatura, precipitacions i nuvolositat. El clima d'un planeta depèn tant de la posició astronòmica com de la composició de l'atmosfera i un petit canvi en aquestes condicions pot alterar la situació ecològica del planeta. Actualment es parla d'un canvi climàtic produït per l'home i el consum excessiu que fa sobre els recursos naturals com per exemple quant es crema una montanya, quant llancem fem als rius... Tot aixo es el que condiciona al canvi climatic. Clàr que tambè hi ha gent que diu que el canvi climatic no existeix.

Conseqüències del canvi climàtic

Les conseqüències del canvi climàtic no es poden dir exactament, perquè desconeixem el comportament de l'atmosfera en les noves condicions. No obstant això, les previsions que es tenen són: Augment del nivell del mar a causa de la desaparició parcial o total de les glaceres, no sols per l'augment de la quantitat d'aigua sinó també pel volum més gran d'aigua dels oceans com a conseqüència d'haver-se escalfat. Desaparició de zones de conreu properes a les costes, i també de moltes ciutats costaneres que quedarien inundaes a causa de la pujada de l'aigua. Canvis en el règim actual de precipitacions:Augmentaria les precipitacions a les costes i disminució a les illes, perquè de la calor l'aigua s'evaporaria. Canvis en la distribució de la vegetació. Disminució de les zones conreables i de la vegetació, alguns camps de cultius i algunes zones de vegetació quedarien afectades per la sequera de l'aigua. Cada vegada les zones desèrtiques, o desertificació serien majors. Aparició de malalties tropicals en zones on ara no hi són, com la malària o el còlera a Europa.

Tenim que evitar el canvi climatic com siga, Pel nostre bè i el de tots. Per poder tindre una vida sana. Canviau per a que els nostres fills puguen conèixer la terra tant i com la conèixem nosaltres.

Digues : NO AL CANVI CLIMATIC !!

El video explica un poc el que podria passar dasi molts anys. Vos l'explique un poc. La primera fot es un riu i la segona foto es un riu sec, que ja no porta res d'aigua. La tercera foto es un bonic paisatge que si fem mal ús desprès el que passarà sera el que ix en la foto quatre, un paissatge tot cremat. Desprès ix una foto de la mar i en la següen si les glaceres es desferes es el que passaria. Que es quedarien molts pobles aixi. La foto següent es una foto de una glacera que si es desferen molt animals els quedarien sense lloc on poder habitar que es l'explicació de la foto següent. La próxima foto es una explicació breu del clima. En un lloc no plouria casi res i estarien en sequera i en l'altre lloc plouria tant que hi haurien inundacións.




miércoles, 20 de octubre de 2010

Contaminación nuclear


Esta con
taminación es producida por la generación nuclear. Un típico caso que conocemos son los accidentes en las plantas nucleares, que pueden ocasionar enormes problemas de salud y ambientales. También hemos oído hablar de la cantidad de desechos o residuos nucleares que suelen descargarse en el agua o al medio ambiente.

Además se hacen pruebas de armas nucleares en muchas islas del pacifico, lo que trae graves consecuencias a las poblaciones locales. Un accidente en una central nuclear, puede traer las mismas consecuencias que una bomba nuclear, o incluso, sobrepasar su poder destructivo. Otra forma menos grave, pero más común de contaminación nuclear son las radiografías, las que sin precauciones pueden traer terribles consecuencias.

Consecuencias

Las consecuencias de las bombas nucleares van desde la destrucción masiva de especies animales y vegetales, y romper el equilibrio ecológico. Además esa zona queda inhabitable, por emitir radiaciones nocivas al ser humanos, las que pueden causarn la muerte de fetos, cáncer y malformaciones congénitas en fetos.

Las consecuencias de los residuos son las mismas que las radiaciones nocivas, pues este tipo de desechos emite ese tipo de rediaciones.

Las consecuencias de las radiografías son para muchos conocidas, pero parcialmente. Las radiografías pueden causar la muerte de fetos, ya sea por la radiación directa o por estar cerca de una persona que se haya tomado una radiografía. Tras tomarse una radiografía, una persona sigue emitiendo rayos x 24 horas después de haberse tomado la radiografía.

martes, 19 de octubre de 2010

Comencem a treballar

Teniu prop el primer exàmen del curs de la nostra matèria. El més important ara és que estudieu, una vegada hajeu fet l'exàmen ja es podeu posar a treballar. aquestes són les instruccions.


Heu de trobar notícies relacionades amb part del temari que donarem aquest curs a segon de C.C Naturals. Intentarem que siguen continguts de Biologia i Geologia. Poc a poc aniré posant buscadors a la columna de la dreta, on vosaltres mateixa buscareu les notícies.


Bàsicament heu de fer dos tipus de tasca; Redactar un post a partir de la notícia que trobeu i realitzar comentaris dels altres posts.


A. Pautes a seguir a l'hora de redactar un post:

- Un post (entrada)ha de tractar un sol tema (una sola notícia).

- Intenteu que no siga excesivament llarg.Punxeu ací per vore un exemple

- Evita copiar textualment la notícia que trobes. Comenta-la, valora-la resumeix-la, etc...

- Inserta un vídeo, una presentació, una imatge relacionada amb la notícia, etc... Dintre de poc vos diré com fer-ho.

- Poseu un enllaç de la notícia original d'altres notícies relacionades si les trobes

- Cuida el vocabulari, l'expresió i l'ortografia. Revisa allò que vas a escriure les vegades que facen falta abans de fer-ho.


- Els alumnes de Segon "D" poden escriure en castellà si ho prefereixen.

Ací teniu un exemple de post ideal:

http://www.box.net/download/external/f_507833941/0/Exemples_posts_complets.pdf?
B. Pautes a seguir a l'hora de fer un comentari:
- Valora els aspectes possitius dels posts dels teus companys.
- Utilitza els teus comentaris per a completar els post dels teus companys/es: desenvolupant algún punt que consideres deficient, completant la informació aportada amb nous contnguts o recursos, assenyalant relacions entre els continguts del post i els continguts de la nostra matèria. Això si, fes-ho amb tot el respecte cap al treball del teu company.

La freqüència per a publicar una entrada serà, com a mínim de una entrada cada quinze dies i de 5 comentaris en el mateix període de temps, encara que açò ja ho concretaré.

La nota màxima que podeu pujar estarà entre 1 i 2 punts, però bé, açò ja ho discutirem.
Inmediatament vos enviaré un correu que vos donarà permís per a publicar al blog, una vegada l'hajeu rebut escriviu als comentaris i vos diré com fer-ho.
Sobretot no s'agobieu amb tanta informació, poc a poc ho anirem veient tot.
Estudieu!!

miércoles, 6 de octubre de 2010

Benvinguts!!



Amb aquesta entrada encetem aquest blog en el qual tots aneu a participar.

L'objectiu no és altre que aprendre d'una manera diferent a com ho fem a classe i supose que també més entretinguda (je). El treball que realitzeu en aquest blog vos servirà per tal de pujar nota (d'1 a 2 punts) ja ho pensaré i vos ho diré.

En primer lloc m'agradaria explicar-vos quines són les parts d'un blog.

Hi ha distints tipus de disseny, el qual podem canviar al nostre gust. Al disseny que he escollit per crear el blog trobem:

1. Titol: He posat el titol del vostre curs: "Biologia 2n ESO". Aquest titol el podem canviar per altre que vos resulte més atractiu, s'accepten sugerències.

2. Imatge de fons: Trobem un montó de imatges de fons. De tant en tant aniré canviant-la per tal de variar.

3. Cos de la entrada: És exactament allò que ara esteu llegint i que vosaltres mateixa publicareu properament. Baix de cada entrada podeu entrar a comentaris per escriure i per llegir els dels vostres companys.

Cada entrada conté un titol i la data de publicació, així com la persona que l'ha publicada.

La varietat de recursos que podem incloure a una entrada són variadissims: text, imatges, videos, presentacions animacions, links a pàgines web, etc... Poc a poc ho anirem veient i vos diré com buscar-ho i insertar-ho, és ben fàcil.

4. Barra lateral: A la dreta trobem una barra on trobarem un menú desplegable de les entrades que anem publicant, organitzades per anys i per mesos. També podem incloure moltes coses més a la barra lateral: rellotges, calendaris, fotografies, etc...

5. Altres elementes: Més endavant inclouré un calendari a la part inferior per tal que ens servisca d'agenda del curs. També podem incloure un reproductor de música (triada per vosaltres) per fer més agradable l'estància al nostre blog. No descarte incloure un fòrum per tal de discutir quations referents al blog o a la mateixa classe, que serveisca també per aclarir dubtes sobre la nostra matèria (dependirà del temps que dispose).

Fins ací la primera entrada. Pronte vos donaré més instruccions i vos especificaré quin serà el vostre treball. Si teniu algun dubte del que vos acabe de dir escriviu a comentaris o envieu-me un correu directament.

Espere que vajen bé les vacances-festes!!