domingo, 24 de octubre de 2010

El Canvi Climatic

¿ Què és el Canvi Climatic ?
Un canvi climàtic és quant el clima de la Terra varia ja sigui per causes naturals o humanes influint sobre tots els paràmetres climàtics, temperatura, precipitacions i nuvolositat. El clima d'un planeta depèn tant de la posició astronòmica com de la composició de l'atmosfera i un petit canvi en aquestes condicions pot alterar la situació ecològica del planeta. Actualment es parla d'un canvi climàtic produït per l'home i el consum excessiu que fa sobre els recursos naturals com per exemple quant es crema una montanya, quant llancem fem als rius... Tot aixo es el que condiciona al canvi climatic. Clàr que tambè hi ha gent que diu que el canvi climatic no existeix.

Conseqüències del canvi climàtic

Les conseqüències del canvi climàtic no es poden dir exactament, perquè desconeixem el comportament de l'atmosfera en les noves condicions. No obstant això, les previsions que es tenen són: Augment del nivell del mar a causa de la desaparició parcial o total de les glaceres, no sols per l'augment de la quantitat d'aigua sinó també pel volum més gran d'aigua dels oceans com a conseqüència d'haver-se escalfat. Desaparició de zones de conreu properes a les costes, i també de moltes ciutats costaneres que quedarien inundaes a causa de la pujada de l'aigua. Canvis en el règim actual de precipitacions:Augmentaria les precipitacions a les costes i disminució a les illes, perquè de la calor l'aigua s'evaporaria. Canvis en la distribució de la vegetació. Disminució de les zones conreables i de la vegetació, alguns camps de cultius i algunes zones de vegetació quedarien afectades per la sequera de l'aigua. Cada vegada les zones desèrtiques, o desertificació serien majors. Aparició de malalties tropicals en zones on ara no hi són, com la malària o el còlera a Europa.

Tenim que evitar el canvi climatic com siga, Pel nostre bè i el de tots. Per poder tindre una vida sana. Canviau per a que els nostres fills puguen conèixer la terra tant i com la conèixem nosaltres.

Digues : NO AL CANVI CLIMATIC !!

El video explica un poc el que podria passar dasi molts anys. Vos l'explique un poc. La primera fot es un riu i la segona foto es un riu sec, que ja no porta res d'aigua. La tercera foto es un bonic paisatge que si fem mal ús desprès el que passarà sera el que ix en la foto quatre, un paissatge tot cremat. Desprès ix una foto de la mar i en la següen si les glaceres es desferes es el que passaria. Que es quedarien molts pobles aixi. La foto següent es una foto de una glacera que si es desferen molt animals els quedarien sense lloc on poder habitar que es l'explicació de la foto següent. La próxima foto es una explicació breu del clima. En un lloc no plouria casi res i estarien en sequera i en l'altre lloc plouria tant que hi haurien inundacións.




7 comentarios:

  1. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  2. A lo millor vos costa un poc entrar però so que va !! Opineu que l'he fet jo

    ResponderEliminar
  3. magrada mol el video... jj mola mol i lo del canvi climatic tame, per cert estem donan aixo?¿?¿ soles pregnte jj

    ResponderEliminar
  4. Si Rubén, en tercer D (la teua classe) vam tractar l'escalfament global el divendres passat, on estaves?.

    Parlant de l'entrada de Pau, dir que està molt bé, la foto i el vídeo, això si,intenteu que no tots els vídeos siquen musicals, podeu posar-ne un musical i altre on es parle dels continguts, per exemple.

    Com pots posar un enllaç? És molt fàcil. Ves a editar entrada, de la mateixa manera que l'has escrit podràs editar-la, és a dir, canviar coses.

    A la pestanya "redactar" selecciona una paraula o paraules amb el botó esquerre del ratolí i despres li pegues a "enlace", botó que trobaràs a la part superior del quadre de text.

    T'eixirà un quadre on et demanarà una adreça web. És a dir, a quina adreça t'enviarà quan punxes la parauleta.

    Pau, el que pots fer és posar una frase de l'estil "enllaç de la notícia" i segueixes els passes que t'acabe de dir despres de seleccionar aquesta frase, val?

    Més coses; esta vesprada posaré aquells continguts del temari amb els quals podeu treballar, i a la columna de l'esquerra, hui o demà posaré buscadors.

    Vinga, a treballar!!

    ResponderEliminar
  5. Hayyy Ruben que faras en classe... que no atens !! jajjajaj. Agusti mes o menys he fet el que mas dit pero l'ultima par ``enllaç...´´ no ho entes.

    ResponderEliminar
  6. Ho has fet bé Pau, però a la pròxima entrada que escrigues podries posar l'enllaç baix del text.

    Podries escriure "enllaç a la notícia" i que aquestes paraules serveisquen d'enllaç, exactament com has fet amb "canvi climàtic".

    A banda podries posar enllaços a notícies relacionades.

    Demàa pos penjaré uns exemples del que serien entrades fetes de manera impecable, escrites per companys vostres d'altres cursos.

    ResponderEliminar
  7. Pau wapaaa!!! esta sux xulo!!! jeje un 10 llevan-li el 1, jajaja es broma un 10 complet.

    ResponderEliminar