domingo, 24 de abril de 2011

El canvi climatic amenaza la supervivencia dels pingüins a la Antartida

Molt poc es pot fer per a canviar l'actual augment de les temperatures causat pel canvi climàtic, però sí es poden aplicar mesures de conservació com la quota de captures per a reduir l'impacte de la pesca de krill sobre les colònies dels seus depredadors "Els pingüins", apunta a SINC Wayne Trivelpiece, un dels autors de l'estudi i investigador de la NOAA.
L'estudi, publicat en la revista Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS), indica que les poblacions de pingüins d'Adelia (Pygoscelis adeliae) i Barballera (Pygoscelis antarcticus) van disminuir cada any un 2,9% i un 4,3%, respectivament, durant la passada dècada en l'oest de la Península Antàrtica i en el mar de Scotia (Antàrtida). Algunes colònies inclús es van reduir fins a un 50% en els últims 30 anys.
Els investigadors associen esta pèrdua al descens de les seues preses, uns crustacis coneguts com krills, la qual cosa els fa més vulnerables davant de l'escassetat d'aliment. “El seu declivi va començar en els anys '80 i ara la seua abundància és entre un 75% i un 80% inferior en la Península Antàrtica”, explica Trivelpiece.
Segons l'estudi, el descens de les quantitats de krill i de les poblacions de pingüins es deu sobretot a l'augment de les temperatures. “El major responsable d'este declivi és el canvi climàtic i les alteracions que es produïxen en l'ecosistema: l'augment de les temperatures ha causat la reducció del gel marí, que ha repercutit de forma negativa sobre la supervivència del krill i sobre la seua capacitat reproductiva”, apunta l'expert.
Els autors suggerixen que la recuperació de poblacions competidores de mamífers marins, com les foques i les balenes, també ha influït en la disminució de la quantitat d'aliment disponible per als pingüins.

No hay comentarios:

Publicar un comentario