viernes, 29 de abril de 2011

La Comunitat lidera una nova iniciativa europea que servirà per a executar un macro projecte de fred solar això comportarà un estalvi energètic


Es tracta de la major planta de aquesta novedosa e innovadora tecnologia i una colaboració pública-privada entre Argem i Hefame.

La Conselleria d'Universitats, Empresa i Investigació lidera, a través de l'Agència de Gestió d'Energia de la Regió de Múrcia (Argem), un projecte innovador relacionat amb les energies renovables per a la posada en marxa d'un macroprojecte de fred solar amb tubs de buit. Pel seu interés, esta iniciativa ha sigut mereixedora de fons del programa LIFE Plus de la Unió Europea. Es tracta d'una col·laboració pública-privada entre Argem i la Germandat Farmacèutica del Mediterrani (Hefame), que té com a objectiu posar en marxa un prototip de sistema nou i innovador de climatització en un magatzem de productes farmacèutics, per a demostrar l'eficàcia d'esta tecnologia i difondre-la. El fred solar consistix en la producció d'aigua freda per mitjà d'una màquina d'absorció que utilitza aigua calfada amb panells solars tèrmics com a font d'energia, segons van informar fonts del Govern regional. El conseller d'Universitats, Empresa i Investigació, Salvador Marín, ha subratllat que és 'un ambiciós projecte en què demostram les sinergies positives que té la col·laboració publicoprivada en tots els ámbitos'. A més, ha ressaltat la importància del 'impulso i gestió eficaç del públic per a facilitar la labor d'inversió i desenrotllament des del que priva. El projecte, denominat 'Medicool', pretén aplicar una solució innovadora per a la climatització de grans naus d'emmagatzemament que tinguen requeriments especials de temperatura. Així es reduiran els costos d'energia, les emissions i problemes dels sistemes usats en l'actualitat. Concretament es desenrotllarà una instal·lació amb una potència de 2,2 megawats (MW) per a calor i 1,53 MW per a fred, així com una superfície colectora de 3.600 metres quadrats. Açò la convertirà en la major instal·lació d'este tipus del món, ja que les més gran que funcionen actualment tenen una superfície colectora d'entre 1.000 i 1.500 metres quadrats. Segons els càlculs realitzats, amb la producció de fred permetrà estalviar 794.827 quilovats a l'any (kWh/año) i evitarà l'emissió de 186 tones de diòxid de carboni (CO2) anuals. No obstant això, si sumem a estes dades la producció de calor per a calefacció, els estalvis són majors: 1.130.000 kWh/año i 263 tones de CO2 menys a l'any. A més de la construcció del prototip, es desenrotllaran estudis tècnics i econòmics d'adaptació d'esta solució a diferents àrees i necessitats, per a facilitar la seua difusió i transferència dins del Programa Integral d'Estalvi i Eficiència Energètica de la Regió de Múrcia."


No hay comentarios:

Publicar un comentario