martes, 26 de abril de 2011

Les alteracions del son en la gent gran podrien tenir un origen hormonal

Les alteracions en el somni que perjudiquen a la gent gran, com anar-se'n al llit i llevar d'hora, podrien estar causades per les hormones que circulen en la sang, segons un estudi de l'Institut de Farmacologia i Toxicologia de la Universitat de Zurich a Suïssa que es publica en l'edició digital de la revista 'Proceedings of the National Academy of Sciences' (PNAS).

Els científics, dirigits per Steven A. Brown, comparar els cicles circadiaris interns de les cèl lules de la pell de donants joves i grans i van descobrir que els rellotges biològics de les cèl lules eren els mateixos quan es conreaven en sèrum boví, un nutrient comunament utilitzat pels investigadors per cultivar cèl lules.

Quan les mateixes cèl lules van ser cultivades en sèrum humà d'individus majors els rellotges van canviar d'una forma que reflecteix els patrons de son alterats de l'edat avançada.

Estudis previs han mostrat que els cicles de son-vigília humans s'avancen a mesura que les persones envelleixen, la qual cosa condueix a un somni interromput i menys reparador ja migdiades diürnes més freqüents. Diversos investigadors han proposat teories, com una reducció en la llum solar o menys viatges a l'exterior, per explicar el fenomen relacionat amb l'edat.

No obstant això, l'estudi actual suggereix que una hormona o un altre factor circulant en el sèrum sanguini altera el rellotge biològic de les cèl lules envellides. Segons els autors del treball, si les alteracions del son associades a l'edat tenen un origen hormonal, es podria tractar amb fàrmacs.




enllaç de la notícia:http://www.europapress.es/salud/noticia-alteraciones-sueno-mayores-podrian-tener-origen-hormonal-20110412102105.html





Comentari:



Melatonina, l'hormona de la son.


La melatonina és una hormona que produeix l'organisme per controlar els cicles del son. Aquesta hormona es produeix en la glàndula pineal (que es troba al cervell), i assoleix el seu pic màxim de producció durant la nit, la qual cosa indueix a la persona a dormir.


Altres funcions de la melatonina inclouen la de mantenir la salut de les cèl lules i regular la regeneració dels teixits que pateixen algun desgast, controlar el mal humor i disminuir la fatiga.



Quan la melatonina disminueix (efecte que pot produir-se per una atròfia de la glàndula productora, pels efectes de l'edat o com a conseqüència d'altres malalties) ocorren certes alteracions biològiques en l'organisme. Per aquest motiu, els especialistes solen acudir a teràpies de reemplaçament de melatonina per pal.liar els efectes.El reemplaçament de melatonina pot ser molt efectiva per combatre les disfuncions sexuals, els efectes de l'envelliment i sobretot, regular la son i controlar els desordres. El tractament de reemplaçament hormonal de melatonina, sol ser segur i no crea dependències al medicament. L'administració de melatonina genera un somni natural i progressiu. A més no produeix mals de cap l'endemà del seu consum. La melatonina és ideal per a aquelles persones que no poden adormir amb facilitat i solen donar voltes al llit. Al contrari del que passa amb altres medicaments que s'utilitzen per dormir, la melatonina no inhibeix l'acte de somiar.




El tractament de reemplaçament hormonal de melatonina ha de ser indicada per un metge. En condicions normals de salut, una persona podrà ingerir entre 1 i 3 mg diaris de melatonina, que ha de ser subministrat una hora abans de dormir. Perquè la dosi sigui adequada, la persona que ingereix Melatonina no ha de tenir dificultats per despertar als matins, ni dificultats per dormir a les nits.




Qui han d'evitar el consum de melatonina?


- Dones embarassades Lèrgics Malalts auto-immunes


- Pacients amb algun tipus de càncer (limfoma, leucèmia, entre altres)


-Nens


- Dones que estiguin pensant en tenir un fill properament (l'hormona pot actuar com anticonceptiu).




Vídeo:


No hay comentarios:

Publicar un comentario