domingo, 30 de enero de 2011

Centenars de persones estan atrapades i s'esperen nombrosos morts pel terratrèmol, el pitjor en més de 200 anys


El terratrèmol de set graus a l'escala de Richter que es va produïr Haití ha causat nombrosos morts i ferits i ha deixat centenars o milers de persones atrapades entre la runa dels nombrosos edificis que s'han derruït a la capital, Port-au-Prince.

L'epicentre del terratrèmol ha estat localitzat a només deu quilòmetres de profunditat i a 16 quilòmetres a l'oest de la capital. Un geofísic de l'Institut Geològic estatunidenc (USGS) de Golden, a l'Estat de Colorado, ha indicat que Haití no havia conegut un terratrèmol d'aquesta intensitat des de feia més de 200 anys. "Hi va haver dos terratrèmols importants el 1750 i 1771, però des d'aleshores no hi havia hagut cap d'aquesta magnitud".

El Palau Presidencial ha quedat en ruïnes, així com nombrosos edificis públics de Port-au-Prince, segons una televisió haitiana captada per internet des de Washington. "El país es va enfrontar a una gran catàstrofe.

El terratrèmol, va durar més d'un minut i va estar seguit pocs minuts després per una forta rèplica de 5.9 graus, així com per una alerta de tsunami a la zona del Carib que va estar després desactivada per a la majoria de la regió.

Segons els testimonis, centenars de persones estan atrapades entre la runa d'edificis d'habitatges, hotels i comerços. El primer ministre d'Haití va afirmar que hi havia 140.000 morts peró Creu Rotja va afirmar que podrien arrivar a 45.000 y 50.000. Van haber 676 persones ferides.

5 comentarios:

  1. pau ha estat molt be la noticia¡

    ResponderEliminar
  2. Molt bé Pau, sobretot per l'enllaç, ets la primer que posa un enllaç d'aquesta manera. Explica als companys com ho has fet.

    També falta la opinió personal i penjar algun vídeo.

    ResponderEliminar
  3. Edque Agustí tinc un problema.... Esque com el video anterior el vaig fer jo si que sabbia pujarlo pero com aquest no le fet no se pujarlo. TYambe he comentat en altres noticies

    ResponderEliminar