sábado, 8 de enero de 2011

la contaminació acústica afecta més a dones que a homes

La contaminació acústica constitueix una de les formes de contaminació associades a la vida en els nuclis urbans. Als nuclis urbans amb molt de trànsit, aeroports... sol superar-se el límit de 65dB. S’ha demostrat que una exposició prolongada a nivells superiors de 65dB produeix problemes d’irritabilitat, fatiga i estrès, que poden provocar provocar alteracions psicològiques.


Una investigació ha pogut determinar que la contínua exposició als sorolls pot provocar crisis cardíaques. La contaminació acústica és un dels problemes més apressats de la nostra societat actual. Espanya és el segon país més sorollós del món, després del Japó. Fins a nou milions de ciutadans espanyols estan exposats a nivells de soroll que superen el límit de tolerància establert per l’OMS.


Aquest tipus de contaminació incideix en la nostra qualitat de vida, i provoca efectes psicològics, a part dels físics. Els efectes sobre la salut solen estar relacionats amb la tensió muscular, pressió arterial, resistència de la pell, agudesa de visió i vasoconstricció perifèrica. La sordesa temporal també és una de les conseqüències de patir una contaminació acústica massa alta.


L’estudi sobre aquesta contaminació va demostrar que els homes exposats contínuament al soroll ambient corren un 50% més de risc de patir una crisi cardíaca, mentre que les dones dones tenien tres vegades més possibilitats que ells de veure’s afectades. En canvi, en el cas del soroll en el treball, la possibilitat de crisi cardíaca augmenta un 30% en els homes.

video:
enllaç:

5 comentarios:

  1. Molt bé Irene, el que demane és precisament açò, és a dir notícies, però no vull que em pegueu la notícia tal qual sinò que feu un resum i una opinió personal i em poseu un enllaç, i a poder ser videos relacionats.

    ResponderEliminar
  2. ´Ves a "creación de entradas" i des d'alli a "editar entradas"

    ResponderEliminar