viernes, 18 de marzo de 2011

Els zoos de tot el món alberguen el 15% de les espècies en perill d'extinció

La investigació, que és la primera que calcula el nombre d'espècies que es troben en els zoològics de tot el món, demostra que prop d'un 25% dels mamífers amenaçats, i el 9% de les aus amenaçades estan representades en els zoos.
Quant als amfibis, a pesar del desenrotllament de programes de captivitat promoguda en els zoològics de la xarxa del Sistema Internacional d'Informació d'Espècies, assegura a SINC Dàlia A. Comte, autora principal de l'estudi i investigadora en l'Institut Max Planck.
Desgraciadament la conservació no és una prioritat política o econòmica, a pesar que es demostre cada vegada més la importància de conservar les àrees naturals i les espècies que en elles habiten per a la sobrevivència de l'espècie humana”, advertix comte.
Com l'extinció d'una espècie és irreversible. Per als investigadors, els zoològics haurien de mantindre de forma coordinada les poblacions viables de les espècies amenaçades i en perill d'extinció, així com informar el públic sobre les amenaces en els hàbitats naturals de les espècies que exhibixen.
“Els zoos poden exercir un paper clau a revertir per exemple l'extinció massiva d'amfibis, per la qual cosa serà important que augmenten els esforços per al desenrotllament de programes de reproducció en captivitat d'estes espècies”, concreta la científica.
No obstant això, la utilització dels programes de cria en captivitat és una mesura extrema,ja que la conservació de les àrees naturals és indispensable. Però per a algunes espècies, com els amfibis.

2 comentarios:

  1. interesant, interessant!! Menos mal sinós ja estarien tots els animals morts jaja.

    ResponderEliminar